• English

Η μάχη της αυθεντικοποίησης

Η μάχη της αυθεντικοποίησης: Κωδικοί πρόσβασης εναντίων φράσεωνπρόσβασης

Περίληψη

Η καθιέρωση ισχυρών και διακριτών διαπιστευτήριων είναι ένα ζωτικό μέρος της διασφάλισης της διαδικτυακής μας ταυτότητας και αυτό παραδοσιακά απαιτούσε τη χρήση κωδικών πρόσβασης, που είναι δύσκολοι στην απομνημόνευση συνδυασμοί γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Η χρήση φράσεων πρόσβασης, που είναι πιο μακροσκελείς λέξεις ή προτάσεις, είναι μια εναλλακτική στρατηγική που γίνεται όλο και πιο συχνή. Αυτός ο τύπος διαπίστευσης παρέχει αυξημένη ασφάλεια και ταυτόχρονα είναι πιο εύκολος στην απομνημόνευση. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις ασφάλειας της χρήσης φράσεων πρόσβασης έναντι των κωδικών πρόσβασης ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε την καλύτερη πορεία για την διαδικτυακή σας ασφάλεια. 

Ορισμός και Χαρακτηριστικά

Ένας κωδικός πρόσβασης είναι μια σειρά χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται για αυθεντικοποίηση. Συνήθως είναι πιο σύντομος και πιο συνεπής καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Οι κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιούνται συνήθως για την ασφάλεια λογαριασμών χρηστών, συσκευών και εφαρμογών.  Ορισμένα παραδείγματα κωδικών πρόσβασης είναι:  
  • JohnDoe1980  
  • m#P52s@ap$V  
  • Str0ngP@$sw0rd 
  • Αντίθετα, μια φράση πρόσβασης είναι μια μακρύτερη φράση ή πρόταση πολλών λέξεων που χρησιμοποιείται για αυθεντικοποίηση, διαχωρισμένη από έναν ή περισσότερους διαχωριστικούς χαρακτήρες, όπως το κενό διάστημα ή άλλους χαρακτήρες. Οι φράσεις πρόσβασης είναι συχνά πιο εύκολες στην απομνημόνευση και πιο ασφαλείς από τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης.  Μια φράση πρόσβασης μπορεί να είναι κάτι όπως:  
  • μια ακολουθία τυχαίων λέξεων: τρούφα γυαλί καφέ υπενθύμιση 
  • μια απλή φράση: My#Cats$Eat2Alot243Every*Morning  
  • μια συνταγή: Ντομάτα Βασιλικός Μοτσαρέλα Ζυμαρικά  
  • στίχοι τραγουδιού: Κάπου πάνω από το ουράνιο τόξο, ψηλά στον ουρανό  
  • ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτείτε 
  • Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποφασίσετε για έναν κωδικό πρόσβασης ή μια φράση πρόσβασης και θέλετε να αυξήσετε την τυχαιότητα, δημιουργήσαμε μια λίστα με δωρεάν και αξιόπιστες διαδικατικαές γεννήτριες κωδικών πρόσβασης και φράσεων πρόσβασης για εσάς: 
  • Γεννήτορας Κωδικών Πρόσβασης του Bitwarden  
  • Χρησιμοποιήστε μια φράση πρόσβασης  
  • Γεννήτορας Απροβλημάτιστων Κωδικών και Φράσεων Πρόσβασης 
  • Διαφορές μεταξύ Κωδικών Πρόσβασης και Φράσεων Πρόσβασης Μήκος και Πολυπλοκότητα:

    Οι κωδικοί πρόσβασης είναι συνήθως πιο σύντομοι και απαιτούν ένα μίγμα χαρακτήρων. Οι φράσεις πρόσβασης, από την άλλη, είναι μακρύτερες και μπορούν να απομνημονευθούν πιο εύκολα διατηρώντας την ασφάλεια. 

    Ευκολία Χρήσης: Οι φράσεις πρόσβασης τείνουν να είναι πιο φιλικές προς τον χρήστη λόγω των στοιχείων φυσικής γλώσσας τους. Οι κωδικοί πρόσβασης μπορεί να είναι δύσκολο να απομνημονευθούν, οδηγώντας σε αδύναμες επιλογές ή την επαναχρησιμοποίηση του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε πολλαπλούς λογαριασμούς. 

    Ανθεκτικότητα στις Επιδρομές: Οι φράσεις πρόσβασης είναι πιο ανθεκτικές στις επιθέσεις brute-force καθώς περιλαμβάνουν περισσότερους χαρακτήρες. 

    Ασφάλεια: Οι φράσεις πρόσβασης είναι γενικά πιο ασφαλείς καθώς μπορούν να είναι και πιο μακρές και πιο πολύπλοκες διατηρώντας την ευχρηστία. 

    Κωδικοί Πρόσβασης εναντίον Φράσεων Πρόσβασης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

    Όταν πρόκειται για Κωδικούς Πρόσβασης
    Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
    Απλότητα και εξοικείωση.
    Επιρρεπείς σε επιθέσεις brute-force
    Μπορούν να δημιουργηθούν και να διαχειριστούν πιο εύκολα από διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.
    Συχνά απαιτούν σύνθετους και δύσκολους στην απομνημόνευση συνδυασμούς
    ... και Φράσεις Πρόσβασης
    Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
    Ευκολότερες στην απομνημόνευση
    Εξακολουθούν να είναι ευάλωτες αν είναι πολύ απλές
    Ανθεκτικές σε επιθέσεις brute-force
    Ασφάλεια Κωδικών Πρόσβασης και Φράσεων Πρόσβασης
    Ιδανικές για λογαριασμούς με περιορισμένα επιπλέον μέτρα ασφαλείας
    Δυσκολία στην πληκτρολόγηση μακρών φράσεων σε κινητές συσκευές

    Καλύτερες Πρακτικές

    Όταν πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό

    Όταν αποφασίζετε για μια Φράση Πρόσβασης

    Σε αμφότερες τις περιπτώσεις

    Εφαρμόστε Πολυπαραγοντική Ταυτοποίηση (MFA)

    Ένα επιπλέον μέτρο για την προστασία των δεδομένων των χρηστών είναι η πολυπαραγοντική ταυτοποίηση (MFA). Αυτό υποδηλώνει ότι οι χάκερς ίσως να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα ακόμα και αν καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν τον κωδικό χρήστη. “Κάτι που ξέρετε,” “κάτι που έχετε,” και “κάτι που είστεείναι ανάμεσα στα επίπεδα ταυτοποίησης. Περιλαμβάνονται διάφορα φίλτρα για την προστασία των δεδομένων που προστατεύονται από τον κωδικό χρήστη. Σύμφωνα με τη Microsoft, η MFA μπορεί να αποτρέψει περισσότερες από το 99.9% των απόπειρων παραβίασης ενός λογαριασμού. 

    Κρατήστε τις Πολιτικές και Στρατηγικές Δημιουργίας σας Μυστικές

    Οι προσπάθειές σας για διαχείριση κωδικών μπορεί να διακυβευθούν αν καυχιέστε για τις πολιτικές ή τις στρατηγικές κωδικών πρόσβασης σας. Συνιστάται να μην αποκαλύπτετε σε τρίτους τη διαδικασία κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιείτε εσείς ή η εταιρεία σας. 

    Δημιουργήστε Λογαριασμούς Μόνο με Αξιόπιστες Εταιρείες

    Εγγραφείτε μόνο με εταιρείες που πραγματικά νοιάζονται για την ασφάλεια των χρηστών. Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς απόπειρες σύνδεσης, ο λογαριασμός θα πρέπει να θεωρείται παραβιασμένος και η πρόσβαση να μπλοκάρεται μέχρι να επαναφερθεί ο κωδικός μέσω επιπλέον διαδικασιών επαλήθευσης. Ο περιορισμός των απόπειρων του χάκερ είναι απαραίτητος καθώς ένας απεριόριστος αριθμός απόπειρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαντέψει οποιονδήποτε κωδικό. 

    Συμπέρασμα

    Στη συζήτηση κωδικών πρόσβασης έναντι φράσεων πρόσβασης, οι φράσεις πρόσβασης αναδεικνύονται ως η πιο ασφαλής και φιλική προς τον χρήστη επιλογή. Με την αυξανόμενη επικράτηση των κυβερνοεπιθέσεων, είναι απαραίτητο να δίνεται προτεραιότητα στις ισχυρές μεθόδους πιστοποίησης. Ενώ οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους, οι φράσεις πρόσβασης θα πρέπει να είναι η προτιμώμενη επιλογή για αυξημένη ασφάλεια. Ο συνδυασμός των φράσεων πρόσβασης με άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως η πολυπαραγοντική ταυτοποίηση, μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την διαδικτυακή σας παρουσία έναντι πιθανών απειλών. Η προστασία των ψηφιακών σας περιουσιακών στοιχείων ξεκινά με την επιλογή σας στην πιστοποίηση· δημιουργήστε μια ισχυρή. 

    Like this article?

    Facebook
    LinkedIn
    WatchGuard Bundles