• English

Πως να προστατευτείτε απο τις Κυβερνοαπειλές του καλοκαιριού

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ: ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Το καλοκαίρι φέρνει μια αύξηση στις ύποπτες δραστηριότητες και στις απόπειρες phishing, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ψηφιακή τους άμυνα. Οι θερμότεροι μήνες αποτελούν πρόσφορο έδαφος για κυβερνοεπιθέσεις λόγω διαφόρων παραγόντων που αυξάνουν τις ευπάθειες και εκθέτουν τις οργανώσεις σε πρωτοφανείς κινδύνους. 

Παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την αύξηση:

1. Καλοκαίρι: Η Εποχή των Διακοπών 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους κυβερνοασφάλειας καθώς οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται τις διακοπές, στοχεύοντας ευάλωτα σημεία, διεισδύοντας σε συστήματα και εξαπολύοντας εξελιγμένες επιθέσεις phishing. Επιπλέον, η χαλαρή ατμόσφαιρα της εποχής και η μειωμένη εργασιακή πίεση μπορεί να οδηγήσουν σε παραμελημένα καθήκοντα ασφάλειας, δημιουργώντας ευκαιρίες για παραβιάσεις. Η επαγρύπνηση και τα ολοκληρωμένα μέτρα ασφάλειας είναι απαραίτητα για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

2. Ευπάθειες της Εξ αποστάσεως Εργασίας 

Την καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας, αφήνοντας τα δίκτυα και τις συσκευές πιο ευάλωτα σε παραβιάσεις εάν δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυτό το νέο υβριδικό εργασιακό περιβάλλον δημιουργεί διευρυμένη επιφάνεια επιθέσεων (attack surface), προσκαλώντας τους κυβερνοεγκληματίες να εκμεταλλευτούν τους πιο αδύναμους κρίκους. 

3. Αυξημένη Διαδικτυακή Δραστηριότητα 

Η καλοκαιρινή αναψυχή συχνά μεταφράζεται σε αυξημένες διαδικτυακές δραστηριότητες για τους εργαζομένους, οδηγώντας τους να εξερευνούν άγνωστες ιστοσελίδες και να εμπλέκονται σε λιγότερο ασφαλή διαδικτυακή συμπεριφορά. Αυτό εκθέτει ακούσια τις εταιρείες σε τακτικές κοινωνικής μηχανικής (social engineering) και παραπλανητικά σχήματα. 

  

Like this article?

Facebook
LinkedIn
WatchGuard Bundles